شرکت آران زینو مهان
روغنها و چربیها به دلیل اثرات تغذیهای و سلامت از دیدگاه تجارت اهمیت بسیار بالایی دارند. روغنها تأمین بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز بدن، اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهای محلول در چربی را برعهده دارند و از منابع مختلف گیاهی و حیوانی تأمین میشوند. روغنهای گیاهی به دلیل کاهش کلسترول خون واسطههای خوبی برای پخت پز هستند. این روغنها منشأهای مختلفی دارند که یکی از آنها روغن حاصل از میوههای زیتون است. روغن زیتون از معدود روغنهایی است که میتواند در شکل طبیعی مصرف شود. بنابراین، حفظ ترکیبات آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. روغن زیتون علاوه بر اینکه از نظر تغذیهای به دلیل محتوای بالای اسیدچرب اشباع نشده (عمدتاً اسیداولئیک) و چند ترکیب مهم مانند فیتواسترولها، کارتنوئیدها، توکوفرولها و ترکیبات فنلی، با اهمیت است، میتواند از بیماریهای قلبی، تصلب شرائین، آرتروز و انواع سرطانها (روده، سینه و پروستات) پیشگیری کند. عوامل مختلفی بر کیفیت روغن زیتون اثر گذارند از آن جمله: شرایط اقلیمی، شرایط خاک، رقم، شرایط رشدی، زمان و نحوهی برداشت، روش انتقال به کارخانه و استخراج روغن هستند.
شرکت فناور آران زینو مهان با شناسایی و مدیریت این عوامل موثر توانسته است محصول روغن زیتون با خاصیت آنتیاکسیدانی بالا را تولید نماید. محصول تولیدی این شرکت با داشتن تعادل مناسب اسیدهای چرب غیراشباع و اشباع در سال 1400 دارای پلیفنل تام 257 ppm و در سال 1401 دارای پلیفنل تام 311 ppm بوده است.
شرکت آران زینو مهان از شرکتهای فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان (دارای مجوز تأسیس و بهرهبرداری از وزارت جهاد کشاورزی و مجوز فناوری از وزارت علوم) و پروانه ساخت کارگاه و سیب سلامت از وزارت بهداشت فعال در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی بوده و اعضای هیأت مدیره آن شامل استاد تمام فیزیولوژی گیاهی، استاد تمام مکانیک بیوسیستم و یک نفر فارغالتحصیل دکترای رشته فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت است. ایده فناورانه این شرکت مستخرج از پایانامه دکترای انجام گرفته از سال 1394 تا 1398 در دانشگاه بوعلی سینا میباشد. شرکت فناور آران زینو مهان توانایی دارد در کنار تولید روغن زیتون با خاصیت آنتیاکسیدانی بالا، سایر روغنهای گیاهی را نیز در کیفیت بالا تولید نماید. محصولات این شرکت تحت برند آرزیما عرضه میگردد.